A trecut ceva mai bine de un an de criză pandemică COVID-19. Astăzi, după repetatele valuri de creştere şi vaccinări, avem o imagine ceva mai clară despre cât de perfidă este această criză pentru decidenţi, oricât ar fi de pregătiţi şi de dotaţi, capabili să asculte şi înclinaţi spre componenta ştiinţifică a crizei.

Pentru că lidershipul politic este detaşat, îndeobşte, tot mai mult de elitele profesionale şi naturale ale societăţii, de care au fost obligaţi să se reapropie în criză, ceea ce a dus la dispariţia publică şi eşecuri succesive a zonei populiste şi extremiste. Pe de altă parte, criza de comunicare, credibilitatea şi mai ales faliile societale accentuate în această criză au prăbuşit încrederea şi au împins la maximum costurile decidenţilor politici actuali. Şi asta fără a mai adăuga suprapunerea războiului informaţional purtat în pandemie cu democraţiile de instrumentele statelor autoritariste, pregătite să submineze orice autoritate legitimă în Occident.

Împărţirea publicului în trei: cei loviţi şi vulnerabili, terorizaţi de pandemie, cei puternici afectaţi economic şi cei echilibraţi

Dacă lucrurile erau mai simple la început, deşi cu impact major şi frica de necunoscut, după primele luni care au însemnat lockdown, carantine şi formule de izolare strictă în lipsa identificării virusului, a unui tratament eficient şi a comportamentului adecvat blocării multiplicării virusului, a urmat o perioadă de relativă destindere, în care societatea s-a divizat în funcţie de atribute individuale, experienţe în raport cu COVID-19, cultură medicală, conformism sau frondă. Dar şi lecturi şi timp petrecut pe net sau mod de receptare a numeroaselor teorii ale conspiraţiei şi povestiri cu impact din miezul luptei, din spitale sau de la originali care contestă opţiunile majoritare. E vorba, în special, despre aprecieri legate de relevanţa bolii, impactul real şi calificarea măsurilor luate de autorităţi.

Integral pe AdevărulComentarii

După pricipiul ”face mai mult bine decât rau”-Autor Strugurel=Valeriu Gigel Racheta lansată de China pe orbită luna trecută se prăbușește necontrolat și ar putea ateriza într-o zonă locuită. Conform unui comunicat, emis de către un alt ”grup strategic” din China, posibil să asităm la prăbușirea rachetei peste grupul strategic din România!

4 mai 2021 12:26

Erată Fraza finală completă: „M-ar și mira că un ziar de ținută, precum „Adevărul”, fost roșu marxist, actualmente neomarxist, ar publica un asemenea gunoi jurnalistic, dacă hautorele nu ar face parte din oculta securistoidă a țării”. Nu am idee dacă eu am omis ceea ce lipsea din fraza inițială, sau cele câteva cuvinte au fost suprimate de o entitate divină!

4 mai 2021 9:58

Bieții decidenți! Criza pandemică (asta e cam ca „diareea diareică”!) ecce perfidă pentru ei „oricât ar fi de pregătiți și de dotați (cu tancuri, sau cu chedstiile alea din nădragi?!), capabili să asculte și înclinați spre componenta științifică (?) a crizei”. Deci, decidenții au toate calitățile și „dotările” posibile, dar, ghinion de neșansă, criza pandemică ecce perfidă. Și, totuși, decidenții români au și câteva mici lipsuri devoalate de marele analist Chifu într-o mică frază cu valoare de anacolut: „Pentru că lidershipul (nu leadership-ul!) politic este detașat, îndeobște, tot mai mult de elitele profesionale și naturale (?!?) ale societății, de care au fost obligați să se reapropie în criză, ceea ce a dus la dispariția publică (a cui?!) și eșecuri succesive a (poate „ale”!) zonei populiste și extremiste”. Ni se vorbește în continuare despre criza de comunicare și credibilitaate, dar și despre „faliile societale” care „au prăbușit încrederea și au împins la maximum costurile (?) decidenților politici”. Și, pentru ca din ciorbă să nu lipsească loboda, hautorele invocă și „războiul informațional purtat în pandemie cu democrațiile de (către, n.n.) instrumentele (?) statelor autoritariste pregătite să submineze orice autoritate legitimă în Occident”!!! Și tot așa, într-un limbaj plin de prețiozități, de agramatisme, dar și de monstrozități stilistice și de logică, domnul Chifu ne oferă o analiză contextuală de trei parale a crizei care ne sufocă nu numai cu suferințele provocate de virus, ci și, mai ales, prin manipulările ce se fac și spaimele ce ni se induc de către niște păpușari cu agendă globalistă. M-ar și mira că un ziar de ținută, precum „Adevărul”, fost roșu marxist, actualmente neomarxist, dacă hautorele nu ar face parte din oculta securistoidă a țării.

4 mai 2021 9:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.