Pe 1 mai, sub coordonarea NATO, militarii români vor începe retragerea din sângerosul conflict din Afganistan în care Armata Română a pierdut 27 de luptători. Ultima fază a retragerii din Afganistan va fi şi cea mai sensibilă, pentru că atunci numărul militarilor aliaţi din baze va fi mult mai mic, iar riscul unui atac al talibanilor va creşte exponenţial

Cei 9.592 de militari aliaţi din 36 de ţări, între care şi peste 600 din România, încep, de la 1 mai, să pună în practică planurile de retragere din Afganistan, după ce coaliţia a ajuns la concluzia că trebuie încheiată misiunea „Resolute Support”. În acest conflict, Armata Română a pierdut 27 de militari, iar numărul răniţilor a fost de peste 100. Cei mai mulţi dintre militarii români care au murit au făcut-o în misiuni de patrulare.

Integral pe AdevărulComentarii

Teleormănean Păi cum să nu-ți închipui, Oltene?! Țărișoara noastră a asudat din greu, sute de ani, sub jugul Porții Otomane, apoi sub cel al Kremlinului. Abia ridicasem și noi fruntea din țărână (începutul a fost făcut de Dej și continuat de Ceașcă) și s-a pus Hoccidentul să ne împingă spre libertatea de a veni sub talpa Sa. De data aceasta, începutul a aparținut lui Ilici, împins pe scări de Brucan, din spatele căruia rânjea George Soros. Lovitura fatală ne-a fost dată însă de marinelul bețivan Traian Bășinescu, securist specializat pe trafic de arme și de alte cele, motiv pentru care era pândit la cotitură de justiția hamericană și pentru care, deși ajuns ditamai prezident, n-a fost primit niciodată pe ușa din față la Casa Albă. A fost, totuși, tolerat, ba chiar apărat de demiterea prin referendum național deoarece a acceptat ca România să presteze la prohabul Marelui Licurici. Numele popmpos al statutului de slugă se numește parteneriat strategic. Parteneriat strategic între purece și elefant! In fond, Hamerica nici nu avea nevoie de sprijinul minusculei armate române, dar, politicește, sub pretextul unei alianțe internaționale împotriva terorismului, Unchiul Sam urmărește să pună lăbuța sa păroasă pe uriașele resurse minerale ale Afganistanului, practic, aproape tot tabelul lui Mendeleev!

29 aprilie 2021 10:03

Oltean Chiar daca Romania se retrage cu coada intre picioare din Afganistan, dar, macar, va pune capat acestei aventuri nesabuite. Cine si-ar fi inchipuit ca tarisoara noastra va deveni tara agresoare ?

29 aprilie 2021 4:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.