Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, la Palatul Victoria că până ce nu se atinge ținta de 10.000.000 de români vaccinați nu poate fi luată în considerare decizia de a renunța la masca de protecție.

Acesta a precizat că există câteva propuneri pentru a se redeschide anumite sectoare precum HORECA sau instituțiile culturale.

"Aș vrea să fie redeschis totul mai devreme, dar sunt câteva propuneri în acest moment la Ministerul Culturii. Știu că sunt avansate discuții pentru teste pilot pentru Teatrul Național și pentru Opera Română. Vom vedea cum vor arăta în final, dar acestea din ceea ce știu eu până acum.

Întrebat dacă vom renunța la mască de la 1 iunie, Florin Cîțu a răspuns:

"După ce ne vaccinăm vom renunța și la mască. La 1 iunie este cam devreme să renunțăm la mască. Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ce avem acea țintă de 10.000.000 de cetățeni vaccinați. Până atunci nu are sens să discutăm despre așa ceva", a spus Florin Cîțu.

În urmă cu o zi, secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre posibilitatea unei relaxări a restricţiilor în aproximativ două luni, mai exact pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului.

Întrebat de către Sabina Iosub cum arată în prezent România, din punct de vedere sanitar, Andrei Baciu a răspuns:

"Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.


Comentarii

pensionar revoltat Balbaitule, nu mai veni la tv ca-mi vine sa borasc cind te vad si mai ales cind te aud ce aiurea vorbesti. Unde dracu te-o gasit si pe tine ca si pe Dancila, ba voi sunteti crema prostovanilor.

23 aprilie 2021 7:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.