Primul test politic al coaliţiei de guvernare a demonstrat fragilitatea relaţiilor dintre partidele de la guvernare. Potrivit analiştilor politici contactaţi de „Adevărul“, niciunul dintre partide nu a ieşit cu faţa curată, iar coaliţia are zilele numărate.

Liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR au convenit marţi seara, după şase ore de negocieri, o serie de completări ale protocolului de funcţionare a coaliţiei, pentru a pune capăt crizei politice apărute în urmă cu o săptămână, odată cu demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Printre cele mai importante modificări se regăseşte participarea la decizie a tuturor partenerilor din coaliţie atunci când vine vorba despre revocarea unui ministru. Cu alte cuvinte, în cazul în care Florin Cîţu doreşte demiterea unui ministru, înainte de a trimite cererea către preşedinte, acesta trebuie să informeze în prealabil formaţiunea care l-a propus pe respectivul ministru, dar şi celelalte forţe politice. Pe de altă parte, premierul susţine că nimic nu s-a schimbat prin protocolul semnat, dar a fost de acord cu el pentru calmarea spiritelor.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.