România se numără printre statele Uniunii Europene care spun că, până în iulie, vor vaccina anti-COVID 70% din populație, în contextul în care UE a anunțat că are dozele necesare.

Un studiu publicat ieri relevă că, de fapt, intenția de vaccinare a românilor este mult sub valorile la care era estimată inițial, astfel că, cel mai probabil în luna iunie, „România nu va mai avea pe cine vaccina”. Chiar și în condițiile în care autoritățile de la noi ar menține ritmul actual de vaccinare, o statistică realizată de Politico Europe arată că, la sfârșitul lunii septembrie, țara noastră abia va reuși să atingă 50 la sută din populație vaccinată.

Cel puțin 12 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) sunt încrezătoare că vor putea vaccina 70% din populația adultă până la jumătatea lunii iulie, a declarat, marți, șeful Grupului de lucru pentru vaccinare al Executivului UE, scrie Reuters. „Suntem încrezători că vom putea livra suficiente doze de vaccin, dar într-adevăr, depinde de statele membre să se organizeze pentru a fi pregătite pentru acest lucru”, a declarat Thierry Breton, în cadrul unei comisii parlamentare irlandeze. „Avem cel puţin 12 state membre care spun că sunt pe deplin confortabile cu această cifră de 70%”, iar numărul lor „crește zilnic”, a mai spus acesta, fără a identifica cele 12 state membre.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Păi în competența cui să aibă încredere românii?! A unora ca Vlad Voiculescu?! A altora care, de dragul „bonusurilor” externe le dau în cap medicilor care găsesc tratamente care nu-i lasă pe oameni să ajungă în fazele grave ale bolii, să moară ca muștele prin spitale și să fie îngropați precum câinii? Românii văd ce se întâmplă la tot pasul și nu uită. Îi puteți prosti o dată sau de două ori, dar nu mereu. Nici nu vă imaginați cât v-ați compromis atunci când ați atacat-o în mod mizerabil pe doctorița Groșan. Ați tras cu tunul într-o muscă și v-ați distrus credibilitatea. „Măh, dar ce vor ăștia cu noi?” s-a întrebat orice ființă cugetătoare din țara asta. Mai vin și știrile că vaccinurile lui pește prăjit nu numai că NU te feresc de infectare, dar mai poți și muri cu zile! Credeți că dacă cenzurați informațiile despre asemenea „efecte secundare” și săriți imediat cu celebra afirmație cum că „nu au nicio legătură cu vaccinul” vă mai crede cineva?! Mai rău vă compromiteți...

22 aprilie 2021 10:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.