Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri în prima conferință de presă, că va continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate vor fi organizate concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar. Ea a subliniat că va continua fără ezitare politicile lui Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă a precizat, miercuri, că va continua toate politicile lui Vlad Voiculescu. De asemenea, va continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate vor fi organizate concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar.

„Le voi continua fără ezitare. Voi încuraja toate elementele de reformă. E o datorie față de cetățeni și pentru încrederea în sistemul sanitar și în guvernare. USR PLUS a primit votul cetățenilor pentru că a prezentat un plan de guvernare care include reforme şi transparență.

Aceste lucruri sunt şi parte a programului de guvernare şi voi face totul ca mandatul meu să fie ghidat de aceste valori. Cu acest scop, voi accelera prezentarea din oficiu a tuturor datelor publice relevante şi voi încuraja toatele elementele de reformă.

E o datorie faţă de cetățeni şi un lucru necesar faţă de sistemul sanitar, în guvernare în general. Suntem în criză sanitară, dar am convingerea că o vom depăși, am convingerea că prin eforturi comune la finalul acestei crize sistemul de sănătate va fi mai puternic ", a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

Proiectele ministerului Sănătăţii
1. Atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții. În cadrul PNRR am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții implementate corect pot să facă diferența dintre viață și moarte, dintre demnitate și disperare.

2. Creșterea accesului a servicii medicale de bază. Investiții de 330 milioane de euro în asistența prespitalicească: ambulatorii, caravane medicale etc.

3. Reforma în managementul spitalelor: Avem nevoie de oameni bine pregătiți. Pentru asta vom continua concursurile pentru CJAS și Adrian Gheorghe va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie de succes. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de management din sistemul sanitar.


Comentarii

Pute Asta e politica USR P ,ei nu gresesc niciodata sunt perfecti vor binele poporului dar acesta nu intelege etc etc E greu sa recunosti ca nu ai facut nimic si lasi capul jos ,pentru asta e nevoie de onoare,bun simt si demnitate !!!Salutari dl Dr Vladut.

22 aprilie 2021 6:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.