Vaccinul anti-COVID produs de Johnson & Johnson va ajunge în centrele de vaccinare din România de săptămâna viitoare și va fi al patrulea vaccin care va fi folosit în țara noastră, după Pfizer, AstraZeneca și Moderna. Serul Johnson & Johnson poate fi administrat persoanelor de peste 18 ani, astfel că Pfizer rămâne singurul vaccin care poate fi folosit de la vârsta de 16 ani.

Prima tranșă de 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România în 14 aprilie, însă nu a început vaccinarea cu acest ser, autoritățile așteptând concluziile EMA după ce compania a anunțat suspendarea distribuirii vaccinului în Uniunea Europeană pentru a examina împreună cu autorităţile sanitare europene cazurile extrem de rare de formare de cheaguri de sânge semnalate în SUA după administrarea acestui vaccin.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a reamintit miercuri că Agenția Europeană a Medicamentului a transmis miercuri că beneficiile depășesc riscurile în cazul vaccinului Johnson & Johnson, spunând că "există acest semnal de siguranță, cum se întâmplă la vaccinul de la AstraZeneca".

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.