Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord împlinește miercuri 95 de ani, iar evenimentul este marcat în acest an de moartea prinţului Philip, care a încetat din viaţă în 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Domnia Reginei Elisabeta este cea mai lungă din istoria britanică - în 2022, se împlinesc 70 de ani de la proclamarea sa ca regină a Regatului Unit.

Conform tradiţiei, oficial, ziua de naştere a suveranei britanice este marcată în cea de-a doua zi de sâmbătă a lunii iunie, prin parada militară "Trooping the Colour", când peste o mie de soldaţi îmbrăcaţi în uniforma tradiţională de gală mărşăluiesc prin centrul Londrei. Tradiţia dublei celebrări a fost instaurată de regele George al II-lea, în 1748, pentru a putea beneficia de condiţii meteo mai blânde.

Evenimentul din 13 iunie 2020 a fost anulat, în contextul pandemiei de COVID-19. Programat pentru 12 iunie 2021, evenimentul a fost din nou anulat, în urma decesului ducelui de Edinburgh. Data oficială a aniversării reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Integral pe HotnewsComentarii

nea corectu Baaii ?gata ma .A murit Dumnezeu sal ierte ,si pe ea la fel, si pe noi astia care inca mai bantuim pe planeta ,na belea doar no iesi din cripta sai zica la multi ani?frate parca sunteti nebuni.caaatzzz....

21 aprilie 2021 12:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.