Ministrul Mediului Tánczos Barna arată că gunoaiele constituie o gravă problemă pentru România, având în vedere că nu există pus la punct un sistem organizat pentru colectarea selectivă și depozitarea ecologică a deșeurillor. Acesta a admis, în emsiune la Digi24, că există o mafie în jurul activităților cu deșeuri și că „Ministerul e într-o luptă continuă”.

Tánczos Barna a subliniat că există multiple activități ilegale care se învărt în jurul deșeurilor, inclusiv în ce privește importul de deșuri ca materie primă pentru industria de reciclare. Crearea unei structuri mafiote a fost posibilă și din pricina faptului că la noi în țară nu există un sistem pus la punct care să asigure materie de calitare pentru industria de reciclare de care dispunem.

„În mod pardoxal, în România există o adevărată industrie de reciclare, însă statul nu e capabil să ofere materie pentru această industrie de reciclare. Este o anomalie, să ai industria de reciclare dar să nu ai un sistem organizat care să facă tot procesul de colectere selectivă a deșeurilor, de tratare, de transport și depozitare. Totate acestea constituie o provocare uriașă pentru MInisterul Mediului”, a comentat Tánczos Barna, apreciind că din cauza acestor lipsuri au apărut și activitățile ilegale.

Integral pe G4media.roComentarii

Pardaillan "Ministrul Mediului admite existența unei mafii în jurul activităților cu deșeuri" Ce perspicace! Pai bah idiotule cum iti inchipui ca ajung mii de tone de gunoaie in Romania? Ce containerele pline cu gunoi pot fi bagate in buzunar si trecute granita? Mergi la vami si ia statistica importurilor din UE. O sa vezi ca multe firme nu mai sunt. Au dat lovitura 6 luni- 1 an si au disparut. Alea gunoaie au importat.

21 aprilie 2021 13:45

noi Lege in Parlament pt stoparea si desfiintarea definitive a "importurilor" de deseuri de orice fel!. Romania a ajuns groapa de gunoi a Europei, gunoaiele vin cu vapoarele si cu TIR-urile, dle. Tanczos, cunosc maghiari mult mai patrioti decat romanii, ocupa-te matale sa initiezi in Parlament Legea desfiintarii "importurilor" de gunoaie. Si, vei primi toata stima Romaniei.

21 aprilie 2021 11:08

Oltean Tot ce ete legat de Administratia Fondului pentru Mediu este Mafie 100%. Procesarea deseurilor este mafie 90 %. Colectarea selectiva este Fiasco 90% la populatie si 40 % la societati. Monopolul colectarii (atribuirea la societati de colectare) este Mafie 50% + cotizatii la Partid (oricare). Igienizarea terenurilor = Fiasco 40 %. Nu este o gluma. Ministerul este impotent, daca mentine in functii actualele persoane care nu au nici o viziune realista asupra problemelor; ele doresc acoperirea a orce cu hartii, fara masuri concrete.

21 aprilie 2021 9:14

Mai date-n pizda matii Vai ce ati descoperit! Capete de pula!

21 aprilie 2021 8:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.