Dulceața de mure bine coapte este fină, aromată și extrem de gustoasă, un deliciu pe care îl poți face și tu foarte ușor acasă. Mai jos îți spunem câteva rețete rapide de dulceață de mure.

Dulceața de mure poate fi consumată ca atare, adăugată în cele mai bune prăjituri ori lângă o cupă de înghețată delicioasă în plină vară. Te învățăm cum să faci o porție savuroasă de dulceață de mure.

Dulceață de mure – rețetă clasică

500 g mure
350 g zahăr
200 ml apă
două linguri zeamă de lămâie

Spală murele, ideal e să fie cât mai coapte, în mai multe rânduri de apă rece, apoi zdrobește-le cu unealtă de piure. Combină fructele cu zeamă de lămâie și dă-le la foc mare până dau în clocot, amestecând constant.

Integral pe Libertatea



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.