Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei cumpără o platformă informatică ce va reuni într-o bază comună de date cei aproximativ 13 milioane de clienți de energie electrică și gaze, atât casnici, cât și industriali. Sistemul care va fi folosit pentru schimbarea furnizorului în maxim 24 de ore va costa 20 de milioane de lei și va fi finanțat din fonduri europene. Marți, Autoritatea pentru Digitalizarea României a anunțat că a avizat documentația de achiziție din cadrul proiectului ANRE.

În cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei implementează proiectul cofinanţat din fonduri nerambursabile cu titlul „Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrica si de gaze naturale”.

În cadrul proiectului, activitatea principală este activitatea de achiziție a serviciilor servicii de dezvoltare si implementare platforma IT – software, hardware si training – necesare pentru dezvoltarea şi implementarea platformei online de optimizare a proceselor operaţionale din piaţa de energie generate de schimbarea furnizorului.

Integral pe Economedia



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.