„Un bărbat de circa 55 de ani, cu părul grizonant, dat într-o parte, înalt, corpolent, îmbrăcat la costum, cu geantă diplomat şi cu probleme la dantură”. Aşa îl descriu pe Ion Mihai Dincă victimele lui. După ce a lucrat 15 ani în Serviciul Român de Informaţii, fostul subofiţer şi-a folosit abilităţile şi pregătirea pentru a escroca oamenii. Le promitea joburi înalte în structurile statului, iar unora dintre victime le cerea, pe lângă bani, şi probe cu secreţii vaginale, pentru a fi angajate.

Ultima căzută în plasa lui e soţia unui fost director general de la Apele Române, trimis în judecată de DNA pentru o mită de un milion de euro. 180.000 de euro i-a cerut Dincă, vara trecută, soţiei fostului director general de la Apele Române, Victor Sandu, promiţându-i că acesta va fi cercetat în stare de libertate, iar la finalul procesului va primi o pedeapsă cu suspendare. A sunat-o a doua zi după ce DNA anunţase public că fostul director general e pus sub acuzare.

Promisiunea: „4 ani cu suspendare”

La telefon, Ion Mihai Dincă s-a prezentat ca fiind „domnul Anghelescu”. I-a spus femeii că îl cunoaşte pe soţul ei, dar şi pe „generalul Stănescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, prin intermediul căruia poate interveni la completul de judecată unde se afla dosarul soţului ei.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.