Larry Ellison povestea în Softwar o anecdotă despre Bill Gates. În 1993, dimineața la ora 11, era la telefon cu Bill să discute o problemă tehnică. Ellison și-a exprimat dezacordul cu argumente și și-a explicat judecata. Gates a ascultat și a replicat: „trebuie să mă gândesc la chestia asta; te sun înapoi”.

După care Ellison e sunat după-amiaza la 4 și Gates a continuat convorbirea: „Da, cred că ai dreptate, dar să vedem implicațiile A, B, C etc..” Ellison a fost uimit că Gates a stat 5 ore și a gândit problema, pentru că era o problemă importantă și era important pentru el să găsească răspunsul corect. Și a decis că el s-a înșelat și că Ellison a avut dreptate. Nu i-a păsat despre cine are dreptate, ci despre ce e adevărat.

Ce s-ar fi întâmplat dacă Cîțu, Voiculescu și alții ar fi discutat cu argumente? La modul serios, pentru a găsi soluția corectă. Fără să-i intereseze cine e de vină și cine are dreptate, ci ce e greșit și ce nu e. Ce e adevărat și ce nu?

Integral pe RepublicaComentarii

ion Zice Bizdadea un semianalfabet functional "ci ce e greșit și ce nu e", bai, tampitelule, pt. "ci ce.." te altoim cu nota 4. Restul tampeniilor, nici nu le-am mai citit.

20 aprilie 2021 13:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.