Muncitorii din întreaga lume au avut un an torid, dar viitorul se anunță luminos, scrie Callum Williams, de la The Economist, publicație care dedică un întreg dosar acestei teme sensibile.

<< Pandemia de covid-19 i-a afectat teribil pe lucrătorii din toată lumea. A distrus milioane de locuri de muncă, provocând o scădere a ocupării forței de muncă de 14 ori mai mare decât cea de după criza financiară de acum un deceniu. În multe țări, șomajul a crescut la nivelurile observate ultima dată în anii 1930, cu problema cea mai mare concentrată pe zona persoanelor slab calificate.

Pandemia a accentuat, de asemenea, inegalitățile care, anterior, nu bolboroseau decât sub suprafață. Lucrătorii „esențiali” au trebuit să continue să călătorească la și de la locurile lor de muncă, expunându-se la virus și murind în număr mare, în timp ce mulți dintre compatrioții lor cu munci de birou au putut să se protejeze lucrând de acasă. Mulți se tem acum că piața muncii post-pandemie va fi una a inegalităților și șomajului persistent, cu munca externalizată în străinătate sau pur și simplu predată roboților.

Cu toate acestea, credința că ceva nu a funcționat bine pe piețele forței de muncă are o istorie care s-a dovedit a fi greșită.

Integral pe UniversulComentarii

waaaawwww . Am trait toti nu?Care suntem.Nu a cherit lumea ,nu a disparut soarili ,Toti viermii sunt la locul lor.Viitorul LUMINOS al muncii?Ba nu ma faceti sa rad ca am buzele crapate de la vantul de primavara care adie prin viile colinare .Care viitor luminos ma?Mai exista cuvantul MUNCA in decteonare?UNDE?

20 aprilie 2021 10:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.