Peste 100 de foşti parlamentari îşi cer pensiile speciale înapoi. Ei au dat în judecată secretariatele Camerei Deputatilor si Senatului şi solicită repunerea în plată. Pe listă se regăsesc şi doi cunoscuţi deputaţi gălăţeni: Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi Victor Paul Dobre (PNL).

Lista a ieşit la iveală după ce, în ultimele zile, mai instanţe din ţară au înregistrat procese prin care foşti deputaţi şi senatori cer să intre din nou în posesia pensiilor speciale. Galaţiul se află pe locul trei cu 9 foşti parlamentatari, cele mai multe cereri fiind din Iaşi (15) şi Prahova (16). Pe listă figurează şi fostul deputat de Galaţi PSD, Nicolae Bacalbaşa, cunoscut în urma mai multor scandaluri rasiste, dar şi a jignirilor la adresa politicienilor din opoziţie.

În privinţa legii care l-a lăsat fără pensia specială, Bacalbaşa invocă principiul retroactivităţii şi precizeză că este o măsură cu „caracter abuziv”. „Este vorba de Constituţia României care arată că nicio lege nu poate fi retroactivă. Consider că această măsură are un caracter abuziv. Atât am avut de declarat”, spune fostul deputat PSD, Nicolae Bacalbaşa.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.