Principalul vaccin împotriva Covid-19, Sputnik V, produs de Rusia, împarte Europa în marea criză sanitară provocată de pandemia de coronavirus. Pe de o parte, Comisia Europeană susține că blocul comunitar nu are nevoie de vaccinurile rusești, iar de cealaltă parte unele state membre UE au început deja discuțiile pentru achiziționarea primelor doze.

Vaccinul produs în Rusia nu a fost încă aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și se află în prezent în curs de analizare. În tot acest timp, Comisia Europeană, care face eforturi pentru a ajuta statele să accelereze campania de vaccinare, spune că blocul nu va avea nevoie de el, fiind deja în curs contracte de achiziționare cu celelalte companii producătoare de vaccinuri anti-Covid, precum Pfizer - BioNTech, Moderna, AstraZeneca sau, mai nou, Johnson & Johnson. Însă acest lucru nu a împiedicat mai multe de guverne europene să se desprindă de abordarea comună a UE și de a lua atitudine, notează Politico.

Sputnik a câștigat "cel mai mare premiu de până acum" săptămâna trecută, se arată în analiza sursei citate, când Germania, care a respectat până acum abordarea comună a UE în ceea ce privește vaccinurile anti-Covid, a declarat că va începe discuțiile pentru a asigura aprovizionarea cu vaccinul rusesc. Această decizie a Germaniei vine după alte câteva precedente, precum Ungaria și Slovacia, care au comandat deja doze produse în Rusia. Între timp, cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că și Austria a ajuns la un consens în urma discuțiilor și va cumpăra 1 milion de doze de Sputnik V.

Integral pe Digi24Comentarii

Declaratia unui on om normal ma cred Lasati mizeria de politica deoparte. Daca este bun din punct de vedere medical si ieftin in acelasi timp nu va mai "cacait"i si achizitinati-l si voi. Luati amite la declaratiile unui vecin cu coloana verictical (Victor Orban) A zis pentru cei care nu stiu "ca nu conteaza daca mata este alba sau neagra este important sa prinda soareci". Mai destupati-va mintile oameni buni ma refer la cei din preajma "carmaciului"

16 aprilie 2021 9:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.