România stă prost atât la capitolul vaccinare, cât şi la capitolul testare, raportat la majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, în ciuda statisticilor prezentate de autorităţi. Comparativ, Marea Britanie are capacitatea de a prelucra în numai 5 zile numărul de teste anti-COVID pe care România le-a făcut de la începutul pandemiei până în prezent.

Autorităţile susţin că România se află pe locul al patrulea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19. Sunt însă şi voci care spun că, de fapt, România e pe locul „25 din 27” la capitolul vaccinare. Atât unii, cât şi ceilalţi au dreptate, doar că se raportează la date diferite.

Practic, portalul OurWorldInData care monitorizează vaccinarea anti-COVID în întreaga lume oferă două clasificări: una arată numărul de doze administrate (la care fac referire premierul şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19), iar a doua arată procentul de vaccinare raportat la populaţia din fiecare ţară (la care se referă vicepremierul Dan Barna).

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.