„Adevărul” a discutat cu mai mulţi specialişti despre modul cum ar putea evolua lucrurile în cadrul coaliţiei de guvernare şi modul cum ar putea fi deblocată întreaga situaţie. De asemenea, pe termen scurt experţii sunt de părere că vor fi afectate politic nu doar PNL, ci şi USR-PLUS.

Coaliţia de guvernare se află în acest moment în cea mai mare criză de la constituirea ei, în decembrie 2020. Scenariul cel mai dificil al fi ieşirea USR-PLUS de la guvernare, ceea ce ar însemna regândirea sistemului de alianţe politice.

„Dacă iese USR de la guvernare, Executivul se prăbuseste. După aceea orice este posibil. Chiar dacă Ludovic Orban declara că nu există altă opţiune decât actuala coaliţie, există opţiuni, ele sunt raţionale. Guvern de minoritari, mare coaliţie cu PSD-ul, şi am văzut propunerea domnului Ciolacu, alegeri anticipate. PSD-ul pare să fie un partid mai sigur, nu cunoaşte crize interne, deci poate să intre în alegeri, mai ales că mizează pe faptul că ceilalţi nu le vor. Pentru că USR PLUS nu are de câştigat pe termen scurt. Eu cred că în logica strategică ei privesc la alegerile din 2024. PNL nu are de câştigat pentru că această criză, chiar şi pe termen scurt, poate afecta imaginea partidului. Niciunul dintre cele două partide nu are de câştigat pe termen scurt, USR însă nu miseaza atât pe guvernare cât pe câştigarea electoratului din 2024, deci ieşirea de la guvernare nu ar fi cea mai rea alternativă”, a declarat politologul Cristian Pârvulescu pentru „Adevărul”.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.