Cea mai amplă și inexplicabilă mobilizare de trupe ruse la granița cu Ucraina de după anexarea ilegală a Crimeei a transformat întreaga zonă de frontieră într-un butoi cu pulbere, care poate să explodeze în orice moment, pe fondul escaladării fără precedent a tensiunilor dintre blocul NATO-SUA și Moscova.

Rusia susține că alianța transatlantică vrea să maseze 40.000 de militari în apropierea granițelor sale, iar Ucraina și NATO acuză Kremlinul că suplimentează în permanență trupe în Crimeea și în apropierea teritoriului ucrainean pentru a anexa și regiunea Donbas. În ultimele zile, zeci de militari ucraineni au fost uciși în estul Ucrainei de către separatiștii sprijiniți de Rusia.

În acest context periculos, SUA au trimis în Marea Neagră două nave de război, Casa Albă și-a reînnoit angajamentul de a susține suveranitatea ucraineană, iar NATO a cerut Moscovei să-și retragă trupele pe care le comasează la frontiera cu Ucraina. La rândul lor, oficialitățile de la Kiev au solicitat Alianței Nord-Atlantice să acționeze rapid pentru a împiedica izbucnirea unui conflict militar de amploare. Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a amintit marți, în timpul unei întrevederi avute la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că la summitul de la București, din 2008, blocul militar transatlantic a evocat admiterea țării sale în organizație, chiar dacă nu a menționat un termen clar pentru aderare.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Aleoșka Какая храбрость эта группа ПРЕСТУПНИКОВ НАТО !!!!!! То есть Россия размещает войска в пределах своих границ, мулаты НАТО сходят с ума по всему миру, и они также спрашивают Россию, как разместить свои войска в пределах ее границ! Это значит быть придурком, придурком, убийцей и кем угодно еще !!!!!

15 aprilie 2021 9:14

Aleoșka Cât tupeu are acesată grupare de CRIMINALI NATO!!!!!! Adică, Rusia desfășoară trupe în interiorul granițelor sale, mulitarii NATO umblă de NEBUNI pe tot globul pământesc și tot ei cer Rusie cum să-și desfășoare trupele în limitele granițelor sale! Asta înseamnă să fii tupeist, golan, criminal și ce mai vreți!!!!!

15 aprilie 2021 9:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.