Ordinul publicat miercuri noaptea în Monitorul Oficial și semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, privind noile criterii de carantinare a localităților, a fost abrogat joi de ministrul interimar al Sănătății, premierul Florin Cîțu.

Ordinul privind noile criterii de carantinare, semnat de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a fost abrogat de premierul Florin Cîțu, imediat cum a fost numit interimar.

Decizia a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

De altfel, decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu a fost motivată chiar de acest ordin despre care premierul nu fusese informat.

Vlad Voiculescu revocat din funcție! Andreea Moldovan demisă din Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîțu: Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

Administrația Prezidențială anunța că președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Revocarea a fost cerută de Florin Cîțu, după emiterea ordinului pentru schimbarea regulilor de carantinare
Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.