O comisie a Congresului american decide miercuri cu privire la principiul compensației financiare pentru a repara faptele rele ale sclaviei din Statele Unite, un prim vot istoric într-o țară încă marcată de discriminare rasială, potrivit AFP.

Proiectul de lege privind „reparațiile” își propune să creeze o comisie de experți care să facă propuneri de despăgubire pentru descendenții celor aproximativ patru milioane de africani sclavi în Statele Unite între 1619 și 1865, data abolirii sclaviei.

Legislația, a cărei versiune timpurie a fost elaborată cu aproape 30 de ani în urmă, a rămas multă vreme în sertare, dar a redevenit o temă centrală, de când mai multe crime împotriva afro-americanilor i-au determinat pe americani să analizeze istoria sclaviei în țara lor și multiplele forme de discriminare suferită de minoritatea de culoare, care reprezintă aproape 13% din populație.

Integral pe HotnewsComentarii

Delia sustin ideea ca, Germania să plătească despăgubiri!!! Consider că a sosit timpul ca Germania să plătească toate ”oalele” sparte de Hitler si de acoliții săi!!!!!

15 aprilie 2021 9:22

je Africanii-americani, traiesc azi in SUA, ca niste nababi, si, in loc sa multumeasca Guvernului SUA care le-a adus stramosii din saracia si mizeria triburilor africane - in America Tara cea mai bogata si civilizata...ei cer "razbunare" si recompense. Dupa principiul asta, ar trebui ca Germania sa plateasca si in prezent Tarilor Europene - distrugerile provocate de Adolf Hitler criminal in serie si de nazisti.

15 aprilie 2021 6:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.