Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, vorbește despre al patrulea val al pandemiei de COVID-19 și spune care va fi factorul declanșator al unei noi creșteri a numărului de contaminări.

Nelu Tătaru susține că în acest moment suntem în vârful valului trei, dar nu exclude apariția valului patru mai devreme decât ne-am aștepta.

"În acest moment este o concurență între vaccinare și boală. Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze.

Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf. Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm.

Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…", a declarat Nelu Tătaru, pentru gandul.ro.


Comentarii

Noua ordine mondială o să inventeze atâtea valuri pandemice, indiferent de natura lor, până va călca grumazul tuturor!!!!!

15 aprilie 2021 9:25

noi Voiculescu Vlad USR-ist/PLUS este si hotz de documente : "Parchetul General a trimis plângerea spre DIICOT, iar audierile au fost făcute în secret. S-a început urmărirea penală pe 7 aprilie 2017 pentru divulgare de informații secrete de stat și neglijență în păstrarea informațiilor pe numele lui Voiculescu, potrivit răspunsului primit de Newsweek de la DIICOT". Cand se credea Voiculescu Ministru' in guvernul Ciolos, individul este si periculos pt. Tara.

15 aprilie 2021 7:54

claudiu vasilescu Nu mai internati asimptomaticii?Cretinilor!

14 aprilie 2021 22:32

Asta nu-i bună deloc! „Ce e val, ca valul trece”, zice poetul naiv și pur, dar „vine” băieții răi cu burduful cu țeavă și puf-puf ici-colo cu tulpina nouă. După aia, deși ai vrea să rămâi „nemuritor și rece”, rămâi ca cetățean naiv doar „muritor RECE”... Asta e piesa scrisă deja de stăpânul inelelor oculte și jucate de către noi, mieii trimiși la tăiere.

14 aprilie 2021 17:03

Asta-i buna ! Nu trebuie sa ai multa glagorie sa sti ca dupa valul trei urmeaza valul patru , apoi valul cinci s.a.m.d..Problema se pune ca daca populatia lumii nu se vaccineaza in masa si daca ar fi posibil cu acelasi tip de vaccin, virusul va continua sa dezvolte in continuare nenumarate mutatii. La asta ar trebui sa se concentreze specialistii.Ma rog, industriile farmaceutice au alte interese.

14 aprilie 2021 13:37

Nelu Apendicită nu mai e ministru, dar are planuri mari! Deocamdată umblă să-i tragă fotoliul de sub cur lui Nostradamus! Cum catastrofalul Vlad Voiculescu se dovedește zi de zi mai catastrofal decât înaintașul său de la MS, Neluțu simte miros de sânge și consideră că e cazul să revină, percum un renumit torero, în arenă. Numai că trebuie să ia lecții de dicție pentru a pute fi auzut și înțeles când anunță și valurile nr. 5, nr. 6, nr. 7, nr. 8 și nr. 9 de Covizi. După nr. 9, musai să se oprească, deoarece nu va mai avea cui să anunțe. De încheiere, o întrebare, domnule Neluțu: câte doze de vaxcin vor trebui înfipte românilor, și unde, pentru fiecare val al pandemiei. Doze de apă chioară vom avea , cu siguranță, vor avea grijă hamericanii de asta, dar cuie dacice pentru sicrie vom mai avea oare?!

14 aprilie 2021 11:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.