România se află pe locul 25 în lume în privinţa procentului populaţiei vaccinate împotriva COVID-19, într-un top realizat de Bloomberg, preluat la nivel internațional. Potrivit datelor, cea mai mare campanie de vaccinare din istorie a ajuns la aproape 800 de milioane de doze administrate pentru imunizarea contra noului coronavirus, în peste 150 de ţări. Statele Unite au făcut până acum aproape 190 de milioane de doze, urmează China, cu 167 de milioane, India – 108 milioane, ţările Uniunii Europene - 96 de milioane şi Marea Britanie – 40 de milioane de doze.

Conform România Actualități, până acum a fost imunizată 5% din populaţia lumii, iar ritmul vaccinării este mai rapid în ţările bogate, faţă de cele sărace.

Capacitatea de vaccinare, 115.000 de doze pe zi începând din 13 aprilie

Premierul Florin Cîțu a anunțat că vaccinarea va fi intensificată în perioada următoare.

Florin Cîțu: „Vești importante pentru români! Am promis, am făcut. De astăzi capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez pe toți să vă vaccinați. Este SINGURA cale de a scăpa de pandemie. Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate este nevoie de un efort comun. Doar dacă ne implicăm cu toții, dacă suntem responsabili și respectăm în continuare măsurile sanitare, este posibil să ne reluăm viețile de dinainte de pandemie.”

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.