Directorul General al companiei austriece OMV, Rainer Seele, a discutat cu reprezentanţii fondului de investiţii Mubadala din Abu Dhabi – al doilea mare acţionar al OMV, despre o posibilă vânzare a Petrom, anunţă ziarul austriac Kurier, citat de economedia.ro.

Ziariştii austrieci citează surse din industria petrolieră, fără să dea însă detalii despre o eventuală tranzacţie care să aibă în centru Petrom, compania românească în care OMV deţine pachetul majoritar de acţiuni, potrivit Economedia.

Rainer Seele ar mai fi discutat cu fondul controlat de Abu Dhabi despre alte posibile tranzacţii majore, potrivit Kurier: cumpărarea de către OMV a unui pachet de 25% din acţiunile Borealis (un combinat petrochimic) deţinut acum de Mubadala sau cumpărarea de către OMV a pachetului de acţiuni deţinut de Mubadala în grupul petrolier spaniol Cepsa. Pe lângă aceste posibile tranzacţii, Seele a discutat cu fondul din Abu Dhabi despre posibila prelungire cu cinci ani a contractului său de director general, potrivit Kurier.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.