În Franța, doar una din zece persoane trecute de 75 de ani care au fost sunată să vină la vaccin a și făcut-o, în timp ce în Germania salvarea campaniei este așteptată de la medicii de familie. La fel și în România, deși, deocamdată, medicii de familie spun pas.

România a vaccinat până acum prea puțini vârstnici și bolnavi cronici, arătând că nu-i pasă cu adevărat de persoanele vulnerabile, spre deosebire de statele occidentale unde lucrurile stau exact pe dos. Această percepție este destul de răspândită în România, la trei luni de la debutul campaniei de vaccinare.

Într-o postare pe Facebook, Liviu Iolu de la PLUS a avansat chiar și niște cifre: doar 30% dintre bătrâni și bolnavi au fost vaccinați în România. În timp ce în Franța, de exemplu, procentul acestora ar fi de peste 70%.

Dintr-un anumit punct de vedere, nu este chiar ciudat faptul că unii au impresia că persoanele vulnerabile în fața COVID au fost ignorate de statul român în cele trei luni de la debutul campaniei de imunizare.

Integral pe HotnewsComentarii

Gabriel Bejan, autore. Fraților, nu vă luați prea tare de mine, că eu mi-s cam bou și le cam am cu fracturile de logică. Așa că luați drept bună ori informația că, în Franța, doar un bătrân sau bolnav cronic din zece a răspuns pozitiv apelului telefonic de a se vaxcina, iar în Ghermania s-a apelat, în disperare de cauză, la medicii de familie, ori pe aceea că, tot în Franța, procentajul bătrânior și bolnavilor cronici care s-au vaxcinat deja ar fi de 70%, față de numai 30% în Românica!!! Deci, să ne înțelegem, ori e laie, ori bălaie!

14 aprilie 2021 8:17

claudiu vasilescu Cel mai sigur este un cocktail din toate vaccinrile ptr a cuprinde o gama larga de virusi.

13 aprilie 2021 10:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.