Oamenii de ştiinţă şi producătorii de vaccinuri lucrează la noi seruri anti-COVID care să ofere protecţie sporită în faţa noilor tulpini ale SARS-CoV-2. Tot mai mulţi experţi vorbesc despre o a treia doză de vaccin pe care vom fi nevoiţi să o facem împotriva coronavirusului care dezvoltă periodic mutaţii tot mai puternice.

Este tot mai cert că la un interval de 6 luni de la rapelul vaccinului anti-COVID vom face un al doilea rapel. În acest moment, toţi producătorii de vaccinuri anti-COVID lucrează la identificarea unei soluţii pentru a veni cu un ser eficient şi împotriva noilor tulpini ale coronavirusului pandemic.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. col. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că Pfizer/BioNTech ia în calcul o a doua doză de rapel care ar urma să fie administrată la şase luni de la rapelul realizat cu actualul vaccin anti-COVID. „Studiile care se efectuează la acest moment – de pildă, pentru vaccinul de la Pfizer, în eventualitatea unei a treia doze – recomandă acest lucru la 6 luni. Tocmai de aceea noi nu aveam clar stabilit acum un moment oportun pentru reluarea schemei de vaccinare”, a declarat medicul militar.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.