La mai bine de un an de la debutul pandemiei şi în plină campanie de imunizare, Europa oscilează între ridicarea, cel puţin parţială, a unor restricţii şi pregătiri pentru o nouă carantină.

Marea Britanie, Cehia și Bosnia au eliminat unele măsuri. Germania, în schimb, se confruntă în continuare cu un număr ridicat de pacienți cu COVID, iar secţiile de Terapie Intensivă sunt pline.

În altă ordine de idei, după ce a monitorizat efectele adverse ale vaccinurilor Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson, Departamentul Sănătății din Statele Unite a anunțat că reacțiile severe sunt extrem de rare, un caz la 28.000 de doze administrate.

Germania a depășit pragul de trei milioane de îmbolnăviri, iar rata de infectare la nivel național este de 136 de cazuri la suta de mii de locuitori. Autoritățile condiționează ridicarea restricțiilor de scăderea incidenței sub 50. Prin urmare, nu doar că nu se pune problema relaxării, ci pare iminentă o nouă carantină strictă. Medicii sunt primii care cer o astfel de măsură.

Integral pe ProTV



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.