Angajatorii refuză circa 46% dintre candidații între 45-54 de ani, pe motiv de vârstă. Cele mai defavorizate sunt femeile, 63% din acestea fiind respinse, în timp ce 37% din bărbați nu sunt acceptați, arată studiul "Piaţa forţei de muncă în 2020", efectuat de Kondiment, partener Angajez 45+.

"Discriminarea pe criterii de vârstă este o realitate în România: dacă, în 2019, 59% persoane de peste 45 de ani considerau dificilă găsirea unui loc de muncă, în 2020, 46% din refuzurile de angajare pe criteriul vârstă se referă la populaţia cuprinsă în intervalul 45-54 ani", precizează cercetarea.

De cele mai multe ori, angajatorii nu iau în calcul această categorie de vârstă, în pofida calificărilor sau experienţei pe care le au aceştia.
Cu toate acestea, există beneficii reale pe care le pot oferi angajaţii seniori companiilor: capacitate de rezolvare a problemelor, viziune, cunoştinţe, capacitate de creştere şi învăţare, mentorat şi competenţe digitale, deși unele dintre cele mai invocate argumente în respingerea candidaţilor seniori de către angajatori este lipsa competenţelor digitale.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.