Pacienții bolnavi de Covid-19 ai Spitalului de Psihiatrie din Sibiu au fost mutaţi în containere! Măsura, luată după ce pavilionul în care aceștia erau internaţi a intrat în lucrări de reabilitare.

Conform Consiliului Județean Sibiu, pavilionul IV a găzduit, înainte de martie 2020, secția de Gerontopsihiatrie. După înmulțirea cazurilor de Covid-19, conducerea Spitalului de Psihiatrie a decis ca această clădire să fie destinată pacienţilor psihiatrici confirmaţi cu noul coronavirus.

14 pacienți Covid, mutați deja în containere

„În vederea organizării şantierului şi a începerii lucrărilor de reabilitare a clădirii, managementul spitalului a asigurat transferul şi preluarea pacienţilor psihiatrici diagnosticaţi cu Covid-19 în cadrul unor pavilioane modulare (containere), unde în prezent sunt internate 14 persoane. Capacitatea maximă de cazare este de 23”, precizează un comunicat de presă al CJ Sibiu. Conform sursei citate, clădirea respectivă datează din anul 1898. Reabilitarea şi renovarea beneficiază de un proiect cu fonduri europene, derulat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o finanţare de 4.130.026,88 lei cu TVA. Contribuţia proprie a CJ Sibiu este de 2% din valoarea totală eligibilă, respectiv 82.600,54 lei cu TVA.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.