Premierul Florin Cîțu a vorbit despre evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, duminică, în cadrul unei conferințe de presă. Întrebat dacă ar trebui să demisioneze cineva după scandalul de la Foișor, șeful guvernului a spus că „este o chestiune de onoare”.

La nici patru ore de la declarațiile făcute la ieșirea de la CNCCI, premierul Florin Cîțu a reluat ideile din conferința de presă într-o postare pe Facebook, în care sugerează că demisia pe care o așteaptă este cea a ministrului Vlad Voiculescu:

„Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Integral pe Digi24Comentarii

De la onoare la demisie și de acolo nicăieri! (2) Dar, acest eveniment trage și un semnal de alarmă la nivel național, pentru că situația noilor infectări cu virusul e mult prea mare, motiv pentru care trebuia instituită o carantină mult mai severă poate la nivel național, pentru protejarea populației. În alte țări, s-a impus carantină severă la nivel regional sau provincial, în funcție de situațiile respective, pentru protecția populației și reducerea numărului de îmbolnnăviri. Dar, cum în România, actuala guvernăreală s-a blegit și n-a fost în stare să instituie din nou carantina severă, ce să-i facI? În alte țări, economia funcționează, la muncă fiecare e controlat la intrarea în fabrică cu termometrul, poartă mască pe față 8 ore la muncă, cu excepția servitului mesei și în pauze, unde are la dispoziție locuri amenajate cu păstrarea distanței sociale și paravane de plastic instalate între locurile de servit masa, deci se poate și altfel!

12 aprilie 2021 6:22

De la onoare la demisie și de acolo nicăieri! (1) Demisia NU rezolvă nimic, iar toată garagața și gălăgia făcută de unii mai gureși, NU rezolvă nici ea nimic. Trebuie găsită o cale de mijloc totdeauna, dar și trebuie evitate situațiile de acest gen, care situații sunt de cele mai multe ori exagerate sau răspândite-n media tocmai pentru a crea stări de anarhie opozantă guvernoiului, oricare ar fi el. Deși situația este șifonată rău de tot, cerberul ministru al sănătății nu e direct responsabil pentru crearea acestei situații, ci acel director sau manager de spital de acolo. Acum, i se poate eventual imputa ministrului lejeritatea și comoditatea de care a dat dovadă, nefiind acolo la fața locului să coordoneze desfășurarea situației create înainte de începutul ei efectiv. În rest, gălăgie aiurea. Voiculescu, o fi al mai bâlbâit și mai timid la vorbărit, dar în acest caz are o responsabilitate minimă, pentru care nu poate fi blamat decât foarte puțin și cu indulgență blamat. MInistrul Voiculescu ar fi trebuit să intuiască faptul că crearea acelei situații și desfășurarea ei sunt extrem de sensibile și tocmai d-aia trebuia organizată treaba cât mai bine și nu în pripă așa cum s-a făcut.

12 aprilie 2021 6:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.