Membrii Partidului Național Liberal sunt sătui de erorile ministrului sănătății. Potrivit unor surse, în această dimineață urmează să aibă loc o ședință, după ce o parte dintre liberali i-au cerut premierului Florin Cîțu ca Vlad Voiculescu să fie tras la răspundere pentru situația de la Spitalul Foișor și vor schimbarea managerului unității medicale.

În continuare, cei de la USR oferă susținere totală ministrului Vlad Voiculescu.

"Astăzi vine replica celor din USR-PLUS după ce premierul a anunțat că Corpul de control a sesizat Parchetul General pentru faptele petrecute la Ministerul Sănătății și la Institutul Național de Sănătate Publică. În această dimineață vine replica Birourilor Naționale Reunite ale USR-PLUS care spun că își reafirmă sprijinul total față de ministrul sănătății, ba mai mult lansează și un atac către premier și spun în acel comunicat că cer Ministerului Sănătății să înceapă o verificare a eventualelor nereguli în procesul de vaccinare și orice posibile încălcări ale cadrului legal privind vaccinarea.

Se referă la acele centre de vaccinare care au fost închise publicului și care au avut destinație specială mai ales pentru cadrele militare. În același comunicat, cei din USR-PLUS spun că cer demararea unei anchete a propriului corp de control al Ministrului Sănătății privind existența acelor centre de vaccinare închise, procedurile care au fost urmate acolo și felul în care s-a făcut accesul la ele. Mai mult, toți cei din USR-PLUS cer premierului să desecretizeze minute ședinței de Guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înființarea acelor centre speciale de vaccinare, deci vedem un război pe față, de data asta, între cei din PNL și USR", a spus reporterul Antena 3 Vasile Marcu.

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, s-a declarat şocat de situaţia de la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti şi a cerut demiterea ministrului Vlad Voiculescu după decizia de evacuare de urgenţă a pacienţilor în stradă fără preaviz.

Protestatarii nemulţumiţi de ordinul de evacuare semnat de ministrul Vlad Voiculescu, au venit în faţa Spitalului Foişor, unde pacienţii recent operaţi au fost evacuaţi în regim de urgenţă. Oamenii i-au huduit pe cei care au luat decizia ca Spitalul Foișor să fie transformat în spital COVID şi au strigat ''criminalii''.

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, s-a declarat şocat de situaţia pacienţilor şi a cerut demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Dragă Vlad, știu că ai o sută de consilieri (onorifici) dar de data asta simt că ai nevoie de sfatul meu: DEMISIA! Un ministru ar trebui să aibă grija de toţi pacienţii, de tot personalul medical iar tu nu eşti capabil de nimic!”, a scris Viorel Huşanu pe Facebook.

Încerc să înţeleg cum se poate aşa ceva într-o ţară membră a UE, NATO. Opriţi-vă!

Opriţi-vă!!! Aşa nu se mai poate! Domnule ministru... Pacienţi, unii abia operaţi, mutaţi în miez de noapte... în Secolul 21!? Aproape toţi cei o sută de pacienţi care necesitau spitalizare, sunt trimişi acasă!! Doar 12 transferaţi la alte spitale?!Încerc să înţeleg cum se poate aşa ceva într-o ţară membră a UE, NATO, o ţară în care se presupune că există respect pentru pacient şi drepturile sale... Sunt şocat şi nu înţeleg cum este posibil să asistăm la astfel de scene groteşti şi incredibile, care pun în situaţii incredibile pacienţii şi personalul medical.
„Sunt şocat şi trag un semnal de alarmă în ultimul ceas"

Nu ştiu cine a pregătit şi coordonat o astfel de acţiune. Cred că este clar pentru toată lumea modul superficial şi prost în care este gestionată această criză sanitară de unii, era să scriu oameni, vremelnic puşi în funcţii care le depăşesc competenţa şi bunul simţ. Sunt şocat şi trag un semnal de alarmă în ultimul ceas. Ajunge! Solicit persoanelor cu decizie să ia atitudine! Opriţi-vă domnilor şi plecaţi acasă! Aşa nu se mai poate!”, a mai spus, Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti.


Comentarii

Dr Laba In centre speciale/secrete a fost adus vaccin de calitate. Ptr pulime a fost adus vaccin ce contine germeni patogeni toxici care produc moartea in maxim un an.

10 aprilie 2021 17:54

Lute Nu patidul asta nu greseste are numai oameni unu si una ;Iti trebuie un caracter deosebit ca sa iti dai demisis sau sa recunosti impotenta in domeniu.Apropo domn misnistru stii cat e o sedinta de perfuzie adica o doza la privat 400 lei si un om trebuie sa faca4-5 si ca sunt necesare mai ales batranilor,.Stii panarama ca majoritatea pensiilor sunt intre 1000 si 2000,de unde bani,Curve ordinare traiti cu picioarele pe pamant.Ce ma mira e lipsa reactie macar scrisa a oamenilor,Sunt o natie de carpe ,pacat de oamenii capabili ,care inca mai sunt ca nu pot fi promovati datorita acestei gloate .

10 aprilie 2021 11:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.