Un bărbat a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut mită 4 milioane de euro, pentru reducerea preţului de vânzare a CET Braşov, societate aflată în insolvență.

Potrivit anchetatorilor, în schimbul mitei individul ar fi promis să intervină la funcționari publici de la cel mai înalt nivel din ANAF, Ministerul Mediului, Consiliul Județean Brașov și Primăria Brașov pentru reducerea preţului de vânzare a CET Braşov, societate aflată în insolvență.

CET Brașov, societate înființată în anul 1986 pentru a asigura agentul termic către toate marile uzine ale Brașovului, cât și pentru populație, se află în procedură de insolvență din anul 2011, la solicitarea Consiliului Local Brașov, unicul acționar al acestei societăți.

Astfel, în acest context, în perioada februarie 2021 – martie 2021, bărbatul i-ar fi cerut unei persoane (martor în cauză) suma de 4.000.000 euro, pentru el și pentru alte persoane. El a susținut că are posibilitatea reducerii prețului de vânzare a CET Brașov, de la suma de 17.000.000 euro, la suma de 11.000.000 euro, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici de la cel mai înalt nivel din ANAF București și Brașov, Ministerul Mediului, Consiliul Județean Brașov și Primăria Brașov.

Pentru a crea aparența unei tranzacții legale, el i-ar fi cerut martorului constituirea și depunerea sumei de bani într-un cont pentru un contract de consultanță.

DNA precizează că este vorba despre o persoană fizică, fără calitate specială, care a fost reținută pentru 24 de ore, pentru infracțiunea de trafic de influență, urmând să fie dusă la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.