Neuralink, una dintre multele companii deținute de miliardarul Elon Musk și care se concentrează pe controlul mental, a publicat o înregistrare video în care o maimuță joacă ping-pong doar cu ajutorul creierului, scrie techcrunch.com.

În acest experiment, senzorii au analizat activitatea neuronală a acestei maimuțe macac, cu numele Pager, în timp ce muta cursorul pentru a atinge o țintă pe ecran, cu ajutorul unui joystick mânuit cu mâna. Analizând aceste date, inteligența artificială a fost capabilă să anticipeze unde va muta Pager cursorul și să prezică acest lucru cu acuratețe, înainte chiar ca mișcarea mâinii să aibă loc. În cele din urmă, maimuța a fost capabilă să controleze întregul joc de ping-pong cu ajutorul minții, prin semnalele transmise de cip-ul Link implantat în creierul său și analizate de senzori.

Potrivit Neuralink, tehnologia ar putea fi folosită pentru a putea permite spre exemplu pacienților paralizați să miște un cursor pe ecranul unui computer, pentru activarea butoanelor pe un smartphone sau pentru a scrie pe o tastatură virtuală.

Integral pe EconomediaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.