Vorbind despre temerile oamenilor privind vaccinarea cu AstraZeneca, Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, susține că lumea are tendința să „exagereze riscuri care sunt practic foarte mici”, potrivit spotmedia.ro.

„Se întâmplă întotdeauna când sunt anunțate astfel de efecte adverse, chiar dacă sunt rare, pentru că însuși creierul nostru biologic este construit de asemenea manieră încât este un evaluator foarte ineficient al riscurilor reale, asta nu o spun eu, ci știința”, a afirmat Mixich.

„Este dovedit științific că avem tendința, fiecare dintre noi, să exagerăm riscuri care sunt practic foarte mici. În cazul efectelor adverse de la AstraZeneca este o astfel de situație. Dacă ne uităm la riscul real de a fi subiectul unui astfel de efect advers foarte rar, vedem că riscul este mult mai mic decât riscurile pe care ni le asumăm zilnic, cum ar fi condusul mașinii până la serviciu”, a adăugat expertul în politici de sănătate pentru spotmedia.ro.

Integral pe LibertateaComentarii

ABCD Tolomacul din poza este medic ?! Nu, nu este, deci, sa-i taca drak' fleanca de prost cu "politicile de sanatate" - alt idiot cu adeverinte de studii nefacute.

11 aprilie 2021 7:28

Nea Costel sugi pula grasule. eu nu conduc masini deci nu vad de ce mi-as asuma riscul cu astrazeneca care ma poate omora?

10 aprilie 2021 17:43

Științific, vorbind, nu vrei să te vaccinezi tu și tot neamul tău cel viu? Iar dacă ești tembel, poți să-ți vaccinezi și rudele adormite !

9 aprilie 2021 13:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.