Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Bogdan Mateescu, cere Ministerului Justiției majorarea salariilor cu 25% pentru toți judecătorii de la curțile de apel, tribunale și judecătorii, ale căror indemnizații sunt mai mici față de cele ale magistraților de la instanța supremă, CSM sau Inspecția Judiciară.

În 2017, indemnizația de încadrare brută pentru un judecător era de aproximativ 12.000 de lei pe lună. Este vorba despre salariul pentru un judecător de la judecătorie, cu o vechime de până în 3 ani. Un judecător cu grad de tribunal, cu o vechime între 5 și 10 ani, are o indemnizație în jurul valorii de 19.850, în timp ce un judecător de la curtea de apel cu o vechime între 6-10 ani are în jur de 20.800 de lei.

Într-o adresă transmisă ministrului Justiției, Stelian Ion, și obținută de HotNews.ro, președintele CSM, Bogdan Mateescu, îi cere acestuia să analizeze "oportunitatea emiterii unor ordine de salarizare potrivit cărora indemnizațiile personalului din instantele judecatorești să fie calculate în raport de valoarea de referință sectorială în sumă de 605,22 lei, în vederea asigurării unui nivel de salarizare unitar" pentru toți judecătorii.

Integral pe HotnewsComentarii

Novicioc Hiene, sacali, e pandemie baa, voi n-ati auzit de solidaritate sociala !

11 aprilie 2021 8:22

pagubitu Mai duceti-va in PaULA mea,ma ca ,niste talhari au furat banii de inmormantare ai parintilor mei ,Acum 10 ani.Si am primit actul de prescriere a faptelor .Ba nu va e rusine ma?Cu politie in sat,cu camere de luat vederi ,cati straini intra intrun sat ma cu masina ?cum ma intrun judet cu vreo 15 spargeri de locuinte ale unor batrani in sate diferite ,nu a fost prinsi?Au impartit banii ma politistii care iau prins ,cu talharii.asta au facut si mai vreti si bani mai multi?Si ce mai vreti ma justitiarilor?Pentru ce nu faceti sau faceti RAU .ce mai doriti?

9 aprilie 2021 10:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.