Premierul Vasile Cîțu a decis să-l demită pe președintele Agenției Naționale a Resurselor Minerale, Nicolae Turdean, și să-l numească în locul său pe Daniel Grigoroiu-Norocel. Nicolae Turdean fusese numit în această funcție la sfârșitul lui 2019 de către fostul premier Ludovic Orban, fiind un specialist recunoscut în domeniu. În locul său vine acum o persoană pentru care domeniul resurselor minerale este complet străină și aceasta într-o perioadă în care pe agenda ANRM figurează modificarea mai multor legi extrem de importante, cu un impact financiar foarte mare asupra României.

Despre demiterea lui Nicolae Turdean din funcția de președinte al ANRM se vorbea, pe surse, de ceva vreme, pentru că ea se jucase deja la ruleta politică. Șefia acestei autorități revenise liberalilor, iar ea era râvnită de multe grupuri de interese care gravitau în jurul partidului.

Așa se face că din joben a fost scos Daniel Grigoroiu-Norocel, un om bun la toate de-a lungul anilor, după cum o demonstrează parcursul său profesional. Mereu în funcții bine plătite, Norocel a știut mereu să se facă util mai marilor zilei, care nu au ezitat niciodată să-l răsplătească cu funcții. Așa se face că premierii s-au mai schimbat, dar Norocel a fost moștenirea lăsată de la unii la alții.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.