Șeful UPU-SMURD Bihor, doctorul Hadrian Borcea, afirmă că săptămâna trecută a avut un pacient COVID care a refuzat terapia cu oxigen.

Teama de medic face ca secțiile de Terapie Intensivă să fie pline. Pacienții se prezintă prea târziu la spital în caz de COVID și din păcate medicii nu mai au cum să îi salveze. Medicii trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe toți cei care au simptome de coronavirus, să contacteze un medic la primul semn de boală. Astfel ei vor putea fi salvați.

"Pacientii cred că mor la câteva zile după ce primesc oxigen"

"Fenomenul este de mai multe saptamani. Pot sa spun ca picatura care a umplut paharul a fost Flavia (n.r. dr. Flavia Groșan), insa am mai avut cateva situatii si inainte. Pacientii care refuza oxigenul cred ca vor muri exact din acest motiv. Este o relationare extrem de simplista: un pacient primeste oxigen si dupa cateva zile moare. Atunci ei considera ca oxigenul conduce la aceasta evolutie. Din pacate, atitudini ca cea a Flaviei provoaca mari pagube. Insa au mai fost si alti carcotasi de-a lungul timpului care au incercat sa conteste protocoalele sau anumite scheme terapeutice care contin si oxigen.

Flavia este prima care spune la modul concret ca oxigenul determina edemul cerebral. Eu nu vreau sa analizez aceste puncte de vedere care sunt gresite din punct de vedere medical, insa vedem ca pacientii nu vin la spital decat in ultimul moment", mai arata medicii implicati in tratarea COVID-19.

Este prima dată când pacientul ajunge să moară în 15 minute de la prezentarea în UPU

"Si este prima data de cand lucrez in medicina de urgenta, in ultimii 30 de ani, cand pacientul ajunge sa moara in 15 minute de la prezentarea in UPU. Avem extraordinar de multi pacienti care mor la intrarea in UPU. Pentru ca au stat acasa pana nu au mai putut.

Sunt pacienti care vin in stare grava si nu se mai poate face nimic pentru ei, vin dupa zile in sir de tratament apoi decedeaza in spital. Sau sunt pacienti care refuza tratamentele pentru ca au auzit ei ca acelea le fac rau", a spus medicul Hadrian Borcea pentru ziare.com.


Comentarii

Bravo, măh medic-șefule! Păi dacă ajung pe mâna ta, pot să moară și-n 15 secunde! D-aia vin pacienții la tine în utima clipă. Nu că i-ar opri „Flavia”, ci pencă vede orșice om întreg la cap că rar mai iese cineva de la voi pe propriile picioare. Găsiși abia acum motivarea cum că le-ar fi explicat doctorița Groșan cum stă treaba cu oxigenul. Tulai Doamne! Până una-alta, Flavia a ajutat mii de oameni să NU ajungă la voi!!! Spune cu nume și prenume cine și câți pacienți ai doctoriței respective au murit la căcatul tău de ATI! Nu vreun pacient sau membru de familie a reclamat-o la Colegiul Medicilor, ci unul dintre voi, „eroii din linia întîi”. Eroi pe dracu! Mai degrabă urmași ai doctorului Mengele, care droghează și răstignesc pacienții de pat! Nu ți-e rușine să dechizi pliscul, cretinule?!

24 martie 2021 11:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.