Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele au intrat în carantină pentru 14 zile.

Restricţiile au intrat in vigoare şi se aplică şi pentru satele aparţinătoare localităţilor Corbeanca şi Măgurele. Pe durata carantinei, circulaţia este interzisă.

Oamenii pot ieşi din case cu anumite excepţii şi numai dacă prezintă o declaraţie pe proprie răspundere sau o adeverinţă de la angajator.

În total, 18 localităţi din judeţul Ilfov, din cele 40, sunt în carantină.

Ministerul Sănătăţii vrea sa schimbe modul în care se calculează rata de infectare, pe baza căreia se stabileste modalitatea de impunere a carantinei.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan susţine că şase indicatori vor sta la baza deciziilor de instituire a carantinei locale, iar decizia finală va fi luată astazi după ce vor fi făcute mai multe simulări.

Bilanț vaccinare 22 martie. Peste 47.000 de persoane vaccinate în ultima zi și 230 de reacții adverse

47.196 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, perioadă în care au fost raportate 230 de reacții adverse, a anunțat luni Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV). Potrivit comunicatului CNCAV, din persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore, 23.874 au primit prima doză de vaccin, iar restul a doua doză.

35.850 persoane au fost imunizate cu vaccin Pfizer, 4.023 cu Moderna și 7.323 cu AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate în România 1.769.978 de persoane, din care 970.648 au primit prima doză, iar 798.730 - ambele doze.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 230 de reacții adverse.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.