Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că PSD ar vrea modificarea Constituției, astfel încât dacă un partid aflat într-o coaliție iese de la guvernare să se organizeze alegeri anticipate. Modificarea Constituției presupune însă un proces dificil, fiind necesară adoptarea modificărilor cu o largă majoritate parlamentară, iar mai apoi modificările trebuie aprobate prin referendum.

„Dacă, pe parcursul celor 4 ani de mandat, o formațiune iese din respectiva majoritate, se fac alegeri anticipate. Nu mai există „Stai că iese USR, intră PSD, iese PNL, rămâne USR”. Nu, ai rezultatul alegerilor, s-a hotărât o majoritate sau un guvern minoritar, așa mergi toți cei 4 ani. Nu faci tu modificări în timpul jocului”, a declarat președintele PSD, pentru DC News.

Procedura modificării Constituției prevede adoptarea textului de Camera Deputaţilor şi de Senat cu o majoritate de cel puţin 2/3 din numărul membrilor fiecărei Camere; dacă textul adoptat de cele două camere este diferit, se ajunge la procedura de mediere; dacă nici prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camerele, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul membrilor lor.

Integral pe Digi24Comentarii

E dus rau ! La super brunetul asta vorbeste capul, profundorul, sau ambele deodata ?Pai aplicarea initiativei lui ar duce la o hora neintrerupta de alegeri anticipate si la santaje la nivelul guvernarii.

9 martie 2021 16:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.