Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de bugetar este prezentată ca obiectiv al coaliţiei de guvernare, însă premierul Florin Cîţu continuă să numească în funcţii publice de top pensionari speciali.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că proiectul de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul, în cazul bugetarilor, e aproape de a fi pus în dezbatere publică, apoi va fi adoptat de Guvern, însă ultimul cuvânt îl are Parlamentul. Până atunci, Guvernul continuă să angajeze în funcţii de top pensionari care au ieşit din sistemul militar la vârste la care un cetăţean de rând nici nu s-ar gândi că ar putea să facă acest lucru.

Liderul celui mai mare partid din coaliţia de guvernare, liberalul Ludovic Orban, a încercat să ocolească subiectul în momentul în care i-a fost semnalat cazul unui secretar de stat numit recent la Interne, aflat la pensie la doar 51 de ani, după o carieră în Ministerul Afacerilor Interne. „Oricine, odată cu adoptarea legii, va trebui să respecte legea. Principiul îl susţinem prin proiectul de lege, iar punctul nostru de vedere e foarte clar. Proiectul de lege, aşa cum am anunţat deja, nu va mai permite posibilitatea cumulării pensiei cu salariului. Alte întrebări dacă sunteţi amabil”, a precizat Orban, evitând să răspundă cu subiect şi predicat de ce recurg liberalii la angajarea unor pensionari care provin din sistemul de siguranţă naţională, deşi tot clamează că pun punct acestei tradiţii.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.