Persoanele cu alergii severe la medicamente și alimente ar trebui să fie mai atente. Sute de pacienți cu diverse alergii au fost deja vaccinați la Spitalul Alexandrovska din Sofia, Bulgaria. Se crede că 30% dintre bulgari au o alergie. În fiecare zi, dr. Valerieva primește întrebări de la pacienți dacă, în pofida acestui fapt, se pot vaccina. Și răspunsul scurt este – da.

„Acești pacienți nu sunt în niciun fel mai expuși”, a declarat dr. Anna Valerieva de la Clinica de Alergologie a Spitalului Alexandrovska, pentru televiziunea BNT. Dacă ați avut șoc alergic sever în trecut, este recomandabil să consultați un alergolog. În plus, după ce ați fost vaccinat, este o idee bună să vă monitorizeze puțin mai mult timp.

„Acești pacienți ar trebui monitorizați timp de cel puțin 30 de minute într-un loc unde pot răspunde cu medicamente de urgență”, spune dr. Anna Valerieva. Numai la recomandarea unui medic se poate face așa-numita „umbrelă antialergică”, cu 3-4 zile înainte și după imunizare, pentru a lua antihistaminice. „În niciun caz nu se recomandă realizarea unei protecții dintr-un corticosteroid, care se răspândește și în spațiul public”, a spus dr. Anna Valerieva de la Clinica de Alergologie a Spitalului Alexandrovska. Toate cele trei vaccinuri aprobate până acum sunt potrivite pentru persoanele cu alergii, potrivit dr. Valerieva.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.