Venirea primăverii este asociată cu reînnoirea garderobei, cu noi modalități de petrecere a timpului liber, cu reîmprospătarea locuinței sau a biroului. Include și dieta pe lista aspectelor vieții care pot fi schimbate odată cu venirea anotimpului verde! Nutriționistul Laura Ene trece în revistă modalitățile prin care putem să introducem toate verdețurile de sezon în viața și dieta noastră. Pentru că după lunile de iarnă avem cu toții nevoie de vitamine și minerale.

Spanacul, urzicile, ștevia, leurda, salata verde, ceapa verde, loboda, usturoiul verde sau ridichile reprezintă cheia succesului în dietele de slăbit și menținere. Cu cât verdele este mai închis, cu atât sunt mai sănătoase. Numeroase studii au demonstrat că aceste alimente vegetale au proprietăți detoxifiante. Ele stimulează tranzitul intestinal, datorită conținutului bogat în fibre alimentare, solubile și insolubile. În plus, reduc riscul dezvoltării multor boli cronice.

Pentru că verdele se asortează de minune cu roșul, să nu uităm că spre începutul lui aprilie putem căuta deja primele căpșuni pe tarabele din piață.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.