Tensiuni în al treilea cel mai mare grup politic din Parlamentul European, Renew Europe, condus de Dacian Cioloș. Vechea formațiune a “liberalilor și democraților” (ALDE) se opune conducerii de grup și delegației franceze a partidului lui Emmanuel Macron, potrivit unei surse politice din interior, citate de Euractiv.com. Mai multe delegații naționale sunt nemulțumite de Dacian Cioloș, deoarece se simt date la o parte, grupul ratând, în viziunea acestora, oportunitatea de a se afirma ca o alternativă viabilă la grupul PPE de centru-dreapta și la Social Democrați (S&D), a mai precizat sursa.

“După aproape doi ani, majoritatea delegațiilor înțeleg acum că grupul nu este condus de un membru ALDE, ei văd că am pierdut multe oportunități, am fi putut fi mult mai eficienți”, a explicat sursa, adăugând că problemele au devenit mai pronunțate după desfășurările de săptămâna trecută din PPE, care au semnalat o posibilă reașezare a compoziției parlamentare.

PLUS, condus de Cioloș, nu este membru ALDE. Nici formațiunea lui Macron, LREM, deși toți europarlamentarii lor se află în grupul Renew.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.