Argumentul celor din conducerea Ministerului de Interne care spun că abuzurile unor polițiști nu sunt reprezentative pentru întreaga Poliție română este deopotrivă adevărat și fals. El este adevărat din punct de vedere strict cantitativ: câțiva polițiști nu sunt toți polițiștii, care numără probabil câteva zeci de mii în toată țara. Același raționament ar fi valabil pentru profesorii abuzatori, pentru medicii corupți, pentru pompierii incompetenți, pentru jandarmii violenți ș.a.m.d. Căci, nu-i așa, ei reprezintă minorități „infime” în comparație cu grosul efectivelor virtuoase din fiecare corp profesional.

Majoritatea profesorilor, medicilor, polițiștilor își fac treaba, prin urmare ei nu trebuie să fie considerați răspunzători pentru greșelile colegilor lor, iar conducerile ministerelor respective nu ar trebui decât să-i pedepsească aspru pe cei care au greșit și lucrurile reintră în ordine.

Dar argumentul este fals dintr-un alt punct de vedere și, în același timp, este cât se poate de păgubitor din perspectiva unei corecte evaluări profesionale, manageriale și politice.

Integral pe RepublicaComentarii

ion Nimeni in Romania, nici MAI, nici tata lu' MAI, nici Coana Frosa, nici nea' Fane - nu inteleg vreodata ceva, caci, singurul si unicul si pretiosul detinator de intelegere, este papagalul de textier Ciprian M....du-te bai, papagal fomist, mazgalesti hartia dupa dictare, far' de talent !

9 martie 2021 13:05

noi Are dreptate MAI, cand afirma ca, numai cativa politisti abuzivi, nu reprezinta Politia in Romania. Luati exemplu din SUA, cu cei doi politisti albi, care l-au caftit rau, pe afro-americanul drogat si violent si inarmat cu cutit. Politia americana nu si-a asumat abuzul celor dai colegi, si, pe buna dreptate. Ar fi fost laudati cei doi politisti, daca se lasau raniti, sau chiar ucisi de drogatul ala.

9 martie 2021 12:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.