Pandemia a schimbat viața multor persoane. Lockdown-urile i-au forțat pe mulți adulți să lucreze de acasă, iar pe copii să facă școală online. Chiar și în perioadele în care se putea ieși din casă, restricțiile și atmosfera generală i-au determinat pe oameni să-și petreacă foarte mult timp în interiorul locuinței.

Pentru unii, carantinarea a reprezentat o adevărată binecuvântare, dar pentru alții, această experiență a fost resimțită ca fiind o perioadă de detenție. În continuare vom discuta despre activitățile care i-au ajutat pe oameni să treacă peste momentele grele din ultimul an.

Socializarea virtuală a reprezentat un adevărat colac de salvare pentru persoanele singure, cât și pentru cele care formau parte dintr-un anturaj care se întâlnea foarte des. Mesageria scrisă, precum și apelurile audio/video au fost suprasolicitate în debutul pandemiei. De asemenea, pe perioada lockdown-ului, timpul petrecut de utilizatori pe rețelele de socializare a crescut substanțial. Spre exemplu, celebra aplicație Zoom a trecut de la 10 milioane de utilizatori în decembrie 2018 la nu mai puțin de 300 de milioane de utilizatori în luna aprilie a anului 2019.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.