Autoritățile române ar putea decide luni ridicarea restricției de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, în prezent administrat persoanelor cu vârsta sub 55 de ani, astfel încât s-ar putea ivi oportunitatea de noi programări în platforma de vaccinare pentru persoanele care au peste 65 de ani.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că luni, 8 martie, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) va lua decizia în privinţa ridicării limitării de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca.

„Pentru vaccinul de la AstraZeneca, săptămâna aceasta, chiar mâine (luni - n.r.), vom decide dacă ridicăm sau nu limita de vârstă. Vom avea o întrunire atât la nivelul Comitetului Naţional, vom avea şi punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, iar de mâine vom anunţa oficial care va fi decizia faţă de limitarea de vârstă la vaccinul AstraZeneca”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, duminică seara, la Antena 3, relatează Agerpres.

Integral pe Digi24Comentarii

Și pă garația cui ridici vârsta, măh Căcățel Gheorghiță... că Astra-Zeneca nu garantează nimic?! Ori v-au năpădit tranșele de vaxcin și nu aveți cui să le hadministrați? Făceți-le și voi iepurilor dă casă, că, chiar dacă o parte din ei mor, ăștia se fuce la foc automat și se puiază la loc. Dar cel mai eficint ar fi să le hadministrați din pix, că la asta vă pricepeți, nu glumă! Ion Ceușescu, fost ziarist la Scânteia bătrână, dar agronom la bază, povestea cu umor la o întâlnire cu confrații de la Radio România Actualități că Nea Nicu, după ce a văzut la un moment dat o statistică a raportărilor cu arăturile de toamnă, a răbufnit; „Hai dracului, ăștia au arat deja de două ori întreaga suprafață a țării”!!! Păi, și-atunci? Voi, neomarxiștii, sunteți mai proști decât foștii activiști de partid? Când ciordeau din recoltă, foștii tovarăși marxiști își ziceau între ei: „Lasă, băh, că nu știe Ceaușescu cât produce câmpul. Păi, de unde să știe”?! Ce? Știe ei OMS, sau Pfizer, sau Gates câte doze ați injectat voi pe bune, câte le-ați traficat, sau câte s-au dus în canalizare? Be happy!

9 martie 2021 2:53

Socotitorul O porcarie! Bine mai Gheorghita, tu stii cati batrani si cati cu probleme de sanatate s-au vaccinat? daca in total s-au vaccinat 1 milion, sigur numai 500 000 sunt din categoriile vulnerabile. Pana la 5-6 milioane mai e mult! Chira daca ar fi 70% dintre ei vaccinati, tot ar da vreo 4 milioane. Ganditi cu kurul, nu cu capul!

8 martie 2021 18:14

v "Nestimate" comentator, ar fi bine sa-ti iei un alt pseudonim. Nu este prima data cind faci comentarii cu acelasi pseudonim ca al altora. Ba mai mult scrii sub diverse pseudonime sa pareti mai multi. Este liber sa faci comentarii sa ai pareri politice diferite, dar daca ai avea un pic de judecata nu ar dauna la nimeni. Comentariile se fac la atitudinea guvernantilor, in general indiferent de optiunile politice ale fiecaruia. Eram sigur ca se va face o egalitate intre medicamente nefiind suficiente, iar in viitor se poate sa spuna ca este "sigura" doar o doza de vaccin din aceleasi considerente.

8 martie 2021 16:24

Lute v, pastile astea nu te ajuta nici macar la vocabular asa ca ia-le pe cele recomandate de medic si la timp!!

8 martie 2021 13:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.