„România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state mai europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă.
Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă. Anul acesta am ținut seama exact de ceea ce v-am spus, de nevoia de a organiza acele concursuri (n. red. pentru angajarea directorilor de școli) pentru că e important.”
Sorin Cîmpeanu a precizat, însă, că este vorba despre anul școlar 2022-2023 și nu de o modificare a structurii anului școlar care începe în septembrie anul acesta.
„Dincolo de acest trunchi de bază e nevoie de o diversificare a rutelor educaționale, care trebuie să fie flexibilă. Pentru asta e nevoie de un set de materii care să genereze competențele de bază, pe care l-am agreat cu toții, nu am văzut diferențe, și a include mai ales competențele digitale, iar pe lângă asta trebuie să includem și un curriculum la decizia școlii care să fie posibil de particularizat la nevoile comunității școlii”, a mai spus Cîmpeanu, potrivit Edupedu.
Reamintim că anul viitor școlar, 2021-2022, începe la data de 13 septembrie 2021 pentru elevi și are 34 de săptămâni de cursuri, potrivit calendarului actual.
Alte articole pe același subiect
- Ministrul Educaţiei vrea ca anul şcolar să înceapă mai devreme. Când intră în vigoare decizia
- Sorin Cîmpeanu: NU există ipoteza repetării anului școlar
- Ministrul Educației vrea să schimbe vacanțele elevilor: "N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun"
- De ce nu a luat ministrul Educației în calcul repetarea anului școlar pentru elevi
- De ce a modificat Sorin Cîmpeanu structura anului școlar și data Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, plus Admiterea la liceu
- În ce condiții s-ar putea prelungi anul școlar. Explicațiile ministrului Educației
Comentarii
Oltean Aproape toate tarile isi incep anul scolar la 1 septembrie. Deci, nu ar fi un capat de tara ca sa se schimbe "traditia" cu 15 septembrie si respectiv 1 octombrie la universitati. Si asa , in conditiile COVID, care nu se vor sfarsi pana in acesta toamna, se pierd foarte multe zile de invatamant real. Bineinteles, ar trebyui revenit urgent la sistemul celor 3 vacante (nu puzderia de zile libere / minivacante actuale).
6 martie 2021 5:30
Dan A plecat Abramburica și a venit Abramburel. Ministrului îi cam place sa se audă vorbind. Se lauda singur, uitandu-se in oglinda cat de frumos este și cum știe să le întoarcă că la Ploiesti. Unde ești tu Spiru Haret sa- vezi pe acești trepăduși cum își dau cu tesla in c...e, zicând că este stilou.
5 martie 2021 10:09
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Vlad Voiculescu, după demitere: „Am crezut că am ieșit din epoca epoleților”
16 aprilie 2021 11:14Valeriu Gheorghiță: „România nu își permite în acest moment să renunțe la vaccinarea cu AstraZeneca”
16 aprilie 2021 9:35Kelemen Hunor avertizează USR-PLUS: Nu poți cere schimbarea premierului
15 aprilie 2021 12:09Cioloş, despre revocarea lui Vlad Voiculescu: Absolut inacceptabil
14 aprilie 2021 12:22Florin Cîțu: De astăzi, capacitatea de vaccinare anti-COVID a ajuns la 115.000 de persoane pe zi
13 aprilie 2021 11:46Editorial
Cum au picat liderii USR PLUS primul mare test politic al guvernării. Cine câștigă din cearta partenerilor de coaliție
Liderii USR PLUS s-au întors, joi, cu coada între picioare la ședința de guvern, după ce cu o zi înainte au anunțat apocalipsa: retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Câțu din cauza demiterii lui Vlad Voiculescu...