Coaliţia de guvernare a reînceput împărţirea şefiilor de instituţii, fiind concurenţă mare pentru adjudecarea TVR şi a Avocatului Poporului, care sunt dorite de mai multe partide.

Partidele aflate la putere au ajuns la împărţirea instituţiilor de stat din domeniul media, cum sunt cazurile Televiziunii Române (TVR), Societatea Română de Radio şi Agerpres (agenţia de presă de stat), dar au adăugat discuţiilor şi problematica schimbării Avocatului Poporului. Surse politice susţin pentru „Adevărul” că PNL şi USR-PLUS vor grăbirea demiterii conducerii TVR şi a Societăţii Române de Radio, însă întreg demersul e frânat de UDMR, care vrea să se asigure că primeşte şi el o funcţie pe măsură.

Cum s-a ajuns aici? Liberalii, cel mai mare partid al coaliţiei de guvernare, au anunţat în ultima şedinţă de coaliţie că vor şefia TVR, instituţie pe care ar fi vrut-o însă şi USR-PLUS, ceea ce i-a determinat pe cei din urmă să aleagă Radioul Public. În aceste condiţii, UDMR şi-a manifestat intenţia să ia Avocatul Poporului, nu Agerpresul, aşa cum ar fi sperat liberalii, au precizat surse PNL pentru „Adevărul”. Luaţi prin surprindere, liberalii au cerut reluarea discuţiei peste o săptămână.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.