"Făina ar trebui să nu fie atât de albă și rafinată, să ne intoarcem la procedeele tradiționale de preparare a pâinii. În goana noastră de a face totul cât mai repede nu mai avem nici timp, nici răbdare să lăsăm pâinea la dospit, lucru foarte important. Pâinea cu maia, lăsată la dospit nu dă intoleranță la gluten pentru că bacteriile din maia metabolizează deja o parte din gluten. Este o pâine mai ușor de digerat", a explicat medicul Mihaela Bilic într-o emisiune TV, potrivit DC Medical.
”Noi ne comportăm ca niște copii râzgâiați cărora li s-a urât cu binele”
"Oamenii care suferă de boala celiacă ar da orice să mănânce o coajă de pâine, spre deosebire de multe persoane sănătoase care aruncă pâinea la gunoi. Merită să te bucuri de un lucru pe care organismul tău îl tolerează. Sunt oameni care și-ar dori să facă asta și nu pot, iar noi ne comportăm ca niște copii râzgâiați cărora li s-a urât cu binele", a mai spus nutriționistul.
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Ți-ai propus să redecorezi casa? Află de ce mobila din lemn este cea mai bună alegere!
14 aprilie 2021 17:54Simptomele care îți arată că ai carență de seleniu
14 aprilie 2021 10:25Cafeaua, medicament natural pentru boala de ficat gras. Ce cantitate e recomandată zilnic?
14 aprilie 2021 8:52Nu consumați niciodată fructele în acest mod dacă nu doriți să devină un pericol pentru sănătatea dumneavoastră
13 aprilie 2021 19:0110 superalimente si ingrediente alternative populare
13 aprilie 2021 17:48Editorial
Ieșirea USR Plus de la guvernare ar fi unul dintre cele mai josnice și iresponsabile gesturi comise vreodată de un partid
Transformarea lui Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun într-un politican prost, care nu gândește sau nu-i pasă de consecințele acțiunilor sale, este una dintre cele mai mari și neplăcute surprize pe care le-am avut...