Conducerea IPJ Bacău şi a Poliţiei Oneşti a fost demisă în cazul intervenţiei de la Oneşti, unde un bărbat a sechestrat doi muncitori, apoi i-a ucis, a decis ministrul Lucian Bode. Principalii vinovaţi sunt, însă, şefii Poliţiei Române, dar şi secretarul de stat în Ministerul de Interne Bogdan Despescu, atrag atenţia poliţiştii cu ştate vechi după intervenţia eşuată a colegilor lor.

Cazul de la Oneşti, unde un bărbat de 68 de ani a sechestrat şi mai apoi a ucis doi muncitori nevinovaţi nu se putea rezolva la nivel local, în lipsa unor proceduri standardizate sau a unor dotări pe măsură. Mai mult, tragedia de la Oneşti se poate repeta oriunde în ţară, în circumstanţe identice. Nicăieri în lume, o luare de ostatici nu este rezolvată de poliţie pe plan local. Motivul? Nu au experienţa necesară, atrag atenţia oamenii din sistem.

„Aşteptaţi demisii sau demiteri? Aşteptaţi degeaba! Cineva o să iasă la pensie iar negociatorul care a venit din timpul liber o să fie sancţionat. Atât! Iar de mâine, domnii doctori si făcătorii de mape o să se apuce de cronica unui viitor esec. Personaje principale puteţi fi voi, oricare. Nu aşteptaţi să vă apere cineva. Rugaţi-vă doar ca următorul capitol să nu poarte numele localităţii în care vă aflaţi când citiţi aceste rânduri… Şi nu inventăm noi roata. În Statele Unite, de exemplu, sunt chemate unităţile centrale, FBI şi SWAT, la astfel de incidente.

Integral pe AdevărulComentarii

Melițieni și pace! Ăia vechi baremi erau fără multă carte, dar tot mai știau și mai făceau câte ceva. Aștia noi au trecut precum gâsca prin apă prin vreun liceu, care, prin calitatea învățământului, nu mai valorează nici cât școlile profesionale de altădată, unii chiar au vizitat și ceva facoltăți pe bani, în care au intrat boi și au ieșit vaci, dar se consideră îndreptățiți să de în orișicine cu pulanul sau cu bocancul. Sar câte 4-5 pe vreun bătrânel fără mască, sau pe vreo bătrânică ce vinde pătrunjel fără otorizație, dar când dau peste un zdrahon cu baioneta la el, se uită atenți în cu totul altă direcție! Bașca codoșlâcurile cu traficanții de droguri sau de fete, ba chiar și cu interlopii de mare calibru. Desigur, nu toți polițaii sunt la fel, dar sunt de ajuns vreo 5-10%, mai ales comandanți, care să șifoneze în mod iremediabil imaginea poliției! Vezi de ce au fost în stare la Caracal, la Onești, sau nenorociții ăia de la secția 16 din București, care, în haită, au dus pe câmp doi tineri prinși fără mască, unde i-au snopit în bătaie și i-au torturat, iar pe unul dintre ei, probabil cu gura mai mare, s-au și pișat!!! Dă-i prostului putere și te îngrozești de ce e în stare. Cum să le mai bați de-a surda la urechi unora dintr-ăștia despre demnitatea umană, despre drepturile omului, despre justiție și stat de drept? Despre polițiștii corecți și buni profesioniști, tot respectul și numai de bine!

5 martie 2021 9:18

Ciobanu Mircea „Nu aşteptaţi să vă apere cineva. Rugaţi-vă…” Daca vrem sa ne rugam mergem la biserica. Sa intelegem ca politia este creata numai sa ne amendeze pe noi?

4 martie 2021 10:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.